image
 |  0 30 Травня 2018 | 14:45

Журналіст Аркадій Бабченко живий завдяки вдалій спецоперації українських спецслужб (ВІДЕО)

Російський журналіст Аркадій Бабченко, про загибель якого раніше повідомлялося, живий.
Про це 30 травня 2018 року повідомляє сайт «Букви».
[embed]https://www.facebook.com/5kanal/videos/1688869777816697/[/embed]
Про це поінформував сьогодні на брифінгу глава СБУ Василь Грицак.
Шановні друзі, я зараз, звичайно мав би висловити глибокі співчуття родині Аркадія Бабченко, але не буду цього робити. Я хочу привітати його сім'ю, вас всіх, весь світ і привітати Аркадія Бабченко з його третім днем народження, - заявив Грицак.

Після цих слів глава СБУ запросив Бабченко зайти в зал зі словами: «Аркадій, в студію!».
Дуже хотів би подякувати Службі безпеки України за те, що врятували моє життя. Наскільки мені відомо, ця операція готувалася два місяці. Мене поінформували місяць тому. За цей місяць я бачив, як хлопці працювали, як вони рили носом, як буйволи пахали. Увесь цей місяць ми були на зв'язку, ми думали, пропрацьовували, діяли. Результатом цього стала ось ця спецоперація, – сказав Бабченко у прес-центрі СБУ.

За словами Василя Грицака, Службі безпеки України вдалося розкрити план з підготовки вбивства журналіста. СБУ затримала громадянина України Г., якого, за словами Грицака, для організації вбивства найняли російські спецслужби.
Співробітниками СБУ заздалегідь була отримана інформація, що готується терористичний акт - убивство громадянина РФ Аркадія Бабченко. Ми вийшли на людей, які володіли цією інформацією і, відповідно до законодавства України встановили з ними конфіденційне співробітництво. І вони допомогли нам запобігти цьому вбивство. Було прийнято рішення про проведення оперативної комбінації завдяки якій вдалося зібрати незаперечні докази терористичної діяльності російських спецслужб на території України. Хочу подякувати Аркадія і його сім'ю за терпіння, - розповів після цього глава СБУ.

За словами Грицака, сім'я Бабченко, як і сам журналіст, перебували під контролем українських спецслужб.
Аркадій був попереджений завчасно, він перебував під нашим контролем. І його родина також знала про все ... Дану операцію СБУ проводила з максимальними заходами конспірації. Про неї знали тільки ті, кому потрібно було знати, - підкреслив Грицак.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити