image
 |  0 31 Травня 2018 | 13:01

«Народилась із вагою 990 грамів», - батько недоношеної дівчинки з Луцька просить про допомогу

Батько новонародженої Емілії з Луцька 26-річний Олег просить про допомогу. Його донька народилась недоношеною – на сьомому місяці вагітності. Для реабілітації необхідно зібрати більше 60 тис. грн.
"Дружина Ольга на 28 тижні пішла на плановий огляд. Виявилось, мала високий тиск - 80 на 130. Хоча не скаржилась на погане самопочуття. Лікар пояснив, що молодий організм не надто відчуває таких змін. Олю госпіталізували. Поклали в реанімацію. Потім взяли аналізи. Теж виявились поганими. Три дні її прокапували. Врешті, лікарі зібрали консиліум і вирішили робити кесарів розтин, бо дружина почала пухнути, - розповів Олег Васильович. Прізвища не називає, так як працює на державній службі.
- Дитину вдалось врятувати. Народилась з терміном майже 29 тижнів. Вагою 990 грамів. Зараз перебуває у тяжкому стані".

Доньку подружжя охрестило в день народження, 16 травня, відразу в реанімації. Зараз Емілія перебуває в Луцькому неонатальному центрі.
На підтримку дівчинки щодня йде 1000-1500 грн.
"Гроші потрібні лише на виходжування. Лікарня нічим не забезпечена. Елементарні системи, катетери, шприци купуємо, - додав чоловік.
- Лікарі майже нічого не кажуть, налаштовують на негатив. Коли виклав оголошення в Фейсбук, прийшло багато повідомлень від людей, у яких були аналогічні випадки. Одна мама з Києва писала, що у неї народився хлопчик з вагою 900 грамів. Зараз йому три роки. Активний, не відстає у розвитку. Емілія ж не має інших серйозних хвороб. Таким дітям потрібен лише спеціальний догляд, масажі. У три роки недоношені наздоганяють ровесників у розвитку".

Фінансові проблеми у родині Олега та Ольги також виникли через те, що 31 березня їхню орендовану квартиру у Луцьку пограбували. Забрали всі заощадження, що там зберігались. Поліція злодіїв не знайшла.
На перший час рідні та друзі молодого подружжя допомогли зібрати невелику суму. Однак її замало для подальшої реабілітації Емілії.
"Був дуже гордий, щоб попросити допомоги в соцмережі. Більше тижня мене мучило це питання. Соромно було, ніби милостиню просити. Однак зрозумів, що без грошей ніяк", - пояснив Олег.

Реквізити для допомоги:
Картка Приватбанку: 4149 4996 4044 0556 (батько Олег Васильович). Для уточнення інформації можна звертатись за номером Олега: ‎ 096 44 89 075.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити