image
 |  0 31 Травня 2018 | 12:05

Першокласники отримають набори LEGO: чим корисна гра для дітей

Учні 1 класу отримають 2 типи наборів LEGO. Кожному школяреві видадуть набір "Шість цеглинок". Набори LEGO Play Box видадуть на кожний клас.
Вчителі також отримають матеріали з методиками навчання і роботи з дітьми за допомогою конструктора. Вчителі матимуть більше можливостей застосовувати пошукові, ігрові та діяльні методи навчання в освітньому процесі.
"З цього матеріалу можна придумати безліч творчих вправ і використовувати як дидактичний матеріал на уроці. Все залежить від того, як вчитель підійде до цього. Хтось підійде творчо і вигадає цікаві завдання. Хтось поставиться до таких ігор скептично. Це залежить від кваліфікації вчителя", - каже кандидат психологічних наук Ірина Губеладзе.

Завдяки грі LEGO діти стають більш посидючими і врівноваженими. Складання деталей розвиває мовлення, дрібну моторику, увагу, просторове мислення, каже фахівець.
"Педагоги використовують елементи LEGO під час вивчення іноземної мови з дітьми. В англійській мові є певний порядок слів у реченні. До прикладу, речення має п'ять слів. Дитині дають п'ять деталей LEGO і п'ять карток зі словами. Школяр таким чином грається і вибудовує речення. Коли діти роблять це руками, вони легше розуміють і швидше запам'ятовують. Можна дати завдання на уроці творчості не намалювати щось, а створити з деталей гри і скласти про це розповідь", - радить психолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ментальну арифметику хочуть викладати в українських школах (ВІДЕО)


Ігри безкоштовно надав данський благодійний фонд The LEGO Foundation. Наборами забезпечать 17 тис. шкіл з усієї України. Перший етап доставки відбудеться у червні цього року. Решта — до кінця року.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити