image
 |  4 31 Травня 2018 | 13:45

Полуничний сезон в розпалі: назвали користь і шкоду

В Україні в розпалі полуничний сезон. Ягоди масово продають на ринках і збирають на власних городах. Однак полуницю у великій кількості варто їсти не всім. Людям із алергією і поганим травленням краще обмежити споживання.
Переваги:
Полуниця багата на вітаміни А, В і С, антиоксиданти та мінеральні речовини. Серед них залізо, фтор, марганець, йод, молібден і мідь. Часто при обробці продуктів вітамінний комплекс руйнується. Її не потрібно готувати, а досить промити в теплій воді. Тоді всі властивості збережуться, пише stb.ua.
Полуниця добре зміцнює імунітет. Речовини, які містяться в її складі, зменшують шанси тяжких захворювань у людей зі шкідливими звичками.
Ягода має низьку калорійність. Найкраще вживати її після їжі, не комбінуючи з іншими продуктами. Це пов'язано з тим, що полуниця сприяє бродінню в шлунку.
Вживати її добре разом з молочними продуктами: сметаною, свіжим молоком, сиром та вершками. Але це тільки в тому випадку, якщо ви не страждаєте розладами шлунку. Жири молочних продуктів пом'якшують подразнення стінок від кислот. Не бажано їсти полуницю з цукром.
Полуниця розгладжує зморшки, висвітлює пігментні плями, освіжає шкіру. Відвари зі свіжих і сушених ягід корисні при захворюваннях нирок та печінки. Гарно очищають кишечник, ефективно борються з запорами й іншими розладами шлунку. Ще одна важлива властивість ягоди – лікування гнійних ран і виразок. У деяких випадках натуральний продукт допомагає більше, ніж медичні препарати.
Недоліки:
Полуниця підходить не всім. Людям з проблемами травлення вона може зашкодити. Також ця ягода провокує алергії. Гіпертонікам варто вживати полуницю без фанатизму, адже деякі з її компонентів здатні взаємодіяти з ліками, що загрожує сильним підвищенням тиску.
Ранню полуницю потрібно їсти обережно. На цій стадії плоди погано зберігаються і швидко стають непридатними до вживання. Дітям молодше 7 років ранні сорти полуниці не рекомендуються.
Не в сезон для прискорення дозрівання виробники додають в полуницю багато нітратів і пестицидів. Купівля такого продукту буде не тільки марною тратою грошей, але й зашкодить вашому організму. Порада лікарів: будь-які фрукти та ягоди купувати в сезон.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Волинська компанія «Дмитрук» почала виробляти справжні «KABANOSY»
Як вибрати:
Вибирати потрібно суху, цілу ягоду, ще й із зеленою шапочкою. Глибокий бордовий колір свідчить про стиглість й насичений смак. Щоб уберегтися від підфарбованого продукту, обов'язково понюхайте полуницю. Натуральній властивий приємний сильний аромат.
Зберігання:
Ягода зберігається погано, навіть в холодильнику. Тому краще купувати її в невеликих кількостях, щоб з'їсти ще свіжу ягоду. Максимальний термін придатності полуниці – 2 доби. Потім вона не рекомендується до вживання.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити