image
 |  2 31 Травня 2018 | 15:51

Створили єдиний відкритий реєстр якості води

Вперше в історії України відкрили дані про якість води. Відповідна інформація міститься на порталі відкритих електронних даних data.gov.ua, - повідомив перший заступник голови Державного агентства з питань електронного урядування України Олексій Вискуб.
Розпорядником даних є Державне агентство водних ресурсів, інформація буде оновлюватися раз на 85 днів.
Говорячи про важливість відкриття таких даних, Олексій Вискуб зауважив, що 80% населення України забезпечується питною водою з поверхневих джерел, серед них майже 75% - із Дніпра.
"Саме тому громадянам важливо розуміти, якою є якість поверхневих вод поблизу їхнього дому, роботи й місць відпочинку. Ці дані також дозволять громадським активістам краще розуміти вплив промислових відходів на довкілля та контролювати дотримання законодавства в екологічній сфері".

Він додав, що дані про якість води - одні з найцінніших, але водночас і одні з найзакритіших у світі.
"Згідно з останнім випуском Global Open Data Index, тільки 15 країн у світі публікують ці дані у відкритому та машиночитному форматі. Лише Фінляндія робить це найбільш якісно – регулярно і в повному обсязі. Відтепер дані саме такої якості будуть доступними і в Україні", - наголосив Олексій Вискуб.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити