image
 |  0 31 Травня 2018 | 17:21

У Британії зняли перший в світі фільм, деталі якого можна змінювати силою думки (ВІДЕО)

Британський вчений Річард Рамчурн з Ноттінгемського університету зняв перший в світі кіно, сюжет якого буде змінюватися в залежності від уваги глядача.
[embed]https://youtu.be/TON2OO8Oa_Y[/embed]
Як з'ясували журналісти «Фрази» , 27-хвилинний фільм під назвою «Момент» буде представлений широкій публіці 7 червня.
Як повідомляє Daily Mail Online, для перегляду стрічки глядачеві необхідно одягнути навушники електроенцефалограми, що вимірюють електричну активність мозку в діапазоні, який, як вважається, відповідає за увагу, і відправляють свідчення на найближчий ноутбук за допомогою технології Bluetooth.
Спеціальне програмне забезпечення використовує ці сигнали для зміни довжини сцен, фонової музики, і всього, чого завгодно, для того, щоб зробити перегляд найбільш приємним.
Для того, щоб це зробити, Рамчурну довелося знімати безліч різних версій кожної сцени, в результаті чого вийшов 101 трильйон можливих комбінацій різних переглядів для глядача. При цьому фінал фільму у всіх випадках однаковий.
Сам «Момент» є фільмом-антиутопією про майбутнє, в якому штучний інтелект стає як джерелом соціальних загроз, так і можливостей. За словами Рамчурна, стрічка «показує наші сьогоднішні відносини один з одним через соціальні мережі і те, як це сприяє виникненню вкрай правих ідеологій».
Як вказує видання, вчений з Ноттінгема не єдиний, хто експериментує з новими технологіями в сфері розваг. Кінокорпорацію Fox також оголосила про плани по створенню фільмів, розвиток яких буде залежати від вибору кожного окремого глядача.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити