image
 |  0 31 Травня 2018 | 07:48

У Луцьку самоврядців вчили робити ProZorro прозорою

У Луцьку відбувся практикум на тему «Застосування законодавства у сфері державних закупівель. Система ProZorro».
Про це «ВолиньUA» повідомила Тамара ЗУБЕНКО, консультант з комунікацій Асоціації міст України, Волинське РВ АМУ.
На практикум, який відбувся у Волинському регіональному відділення Асоціації міст України, з’їхалися представники органів місцевого самоврядування та ОТГ.
Такі практикуми відділення організовує щомісяця в межах проекту «ПУЛЬС», який АМУ впроваджує за підтримки USAID.
Відкриваючи захід в.о. виконавчого директора регіонального РВ АМУ Богдан Самойленко зазначив, що тему обрали не випадково, адже «практика тендерних закупівель у органів місцевого самоврядування викликає в деяких випадках занепокоєння, нерозуміння процедури держзакупівель, а комусь хочеться її спростити не порушуючи закону».
– Спілкуючись із головами територіальних громад ще на початку року неодноразово чув прохання провести практикум саме застосування системи держзакупівель «ProZorro» і запросити фахівців-практиків. Тож зваживши на ці прохання зібрали вас на навчання, – сказав Самойленко.

Головним модератором заходу виступила Мирослава Примак, юрист та тренер із Рівного, яка разом зі Святославом Клічуком, представляли громадську ініціативу «За чесний тендер».
Під час практикуму модератор ознайомила присутніх із нормативно-правовою базою, що регулює питання публічних закупівель, тендерною документацією, як основним документом, що визначає «правила гри», наголосила на основних помилках замовника підчас оформлення. Окрім того вона докладно спинилася на процесі закупівель, а саме на проведенні «допорогів», себто допорогових закупівель, відкритих торгах, як інструменті прозорої та ефективної закупівлі, переговорній процедурі. Не оминула увагою Мирослава Примак оскарження в публічних закупівлях та наголосила на відповідальності замовника.
Тож підсумовуючи захід вона звернула увагу присутніх на ті основні проблеми з якими най частіше доводиться стикатися учасникам державних закупівель.
– Проблеми замовників, зокрема і органів місцевого самоврядування й ОТГ типові. Насамперед, професіоналізація – дуже мало людей які мають знання і досвід провести правильно відкриті торги. Друга проблема – завантаженість, бо, зазвичай, головний бухгалтер в ОТГ і проводить відкриті торги. Це не вихід, очільники громад повинні дбати про тих, хто займається закупівлями і вони повинні займатися цим і лише цим, за належну оплату, – зазначила юрист-модератор. – Тож, ОТГ, можуть залучати уповноважених осіб уклавши з ними цивільно-правові угоди на складні тендери, зокрема щодо будівництва, реставрації чи реконструкції, а на поточні закупівлі зацікавити бухгалтерів, навіть матеріально, бо це додаткове навантаження.

До речі, пані Мирослава порадила також не забувати за відповідальність, бо мінімальний штраф за неправильне проведення процедури без 100 гривень 12 тисяч. Тож, на її глибоке переконання, краще один раз найняти фахівця, отримати якісну послугу, вдало провести тендер та ще й зекономити бюджетні гроші на проведенні торгів і використати їх на інші потреби громади.
Читайте також: На Старовижівщині гальмується процес децентралізації

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити