image
 |  0 1 Червня 2018 | 05:33

Іваничівська райрада прийняла заяву про звернення громадськості до Вселенського Патріарха про Томос для української церкви

Під час засідання 26-ї сесії Іваничівської районної ради, під головуванням свободівця Андрія Бадзюня, депутати підтримали рішення «Про заяву щодо підтримки думки громадськості про Звернення до Вселенського Патріарха та Константинопольської Матері-Церкви».
Про це інформує «ВолиньUA».
У заяві депутати підтримали визнання автокефалії Православної Церкви в Україні Його Всесвятістю Вселенським Патріархом Варфоломієм і Константинопольською Матір’ю-Церквою та звернення єпископату Київського Патріархату до Вселенського Патріарха Варфоломія з проханням надати Томос про автокефалію Православної Церкви в Україні.
На противагу народним обранцям, голова Іваничівської райдержадміністрації Лілія Кревська лобіювала підтримати звернення Президента Петра Порошенка, але її пропозицію депутати відхилили.
Рішенням більшості заява, яка представляє інтереси громадськості, а не влади про те, що в Україні повинна бути єдина українська помісна церква, – прийнята.
Читайте також: Рада на Волині, де БПП в більшості, не підтримала звернення до Президента про Томос для Української Церкви
Читайте також: Волиньрада звернулася до Вселенського Патріарха зі схваленням надання Томосу про автокефалію української Церкви

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити