image
 |  2 1 Червня 2018 | 16:00

Природа перетворила розкішний курорт на острів-привид

Острів Рос – зникле британське поселення на Андаманському архіпелазі в Бенгальській затоці. Острів покинули у 1940-х роках, і його повністю поглинула природа. Чисельні бунгало, церква, танцювальні зали та кладовище поступово зникають під наступом лісу.
Андаманський архіпелаг є ізольованою групою з 572 тропічних островів. Люди мешкають на 38. Головна особливість островів – недоторкана природа. Бурхливе морське життя, коралові рифи, доісторичні ліси – усе це можна знайти саме тут.
Про це повідомляє на своїх сторінках BBC.Travel.



1857 року британська влада вирішила зробити із островів колонію для індійських бунтарів. Британські колоністи вперше прибули на архіпелаг 1858 року. Він був повністю вкритий непрохідними джунглями. Острів Рос був першим, який обрали для заселення. Лише тут знайшли джерела з прісною водою. Каторжники самотужки розчищали собі місце для життя. Британські офіцери наглядали за ними з кораблів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Художниця оживила старі фотографії




Пізніше острів Рос став місцем для ексклюзивного відпочинку і мешкання високопоставлених офіцерів та їхніх родин. Тут збудували вілли з газонами та тенісними кортами. Поруч з ними виросли військові бараки, лазарети, водоочисні споруди та електростанція.
До 1942 року усіх політичних в'язнів звільнили. Під час Другої світової острів захопили японці. Поселенці остаточно його покинули. 1947-го Індія проголосила свою незалежність і острів повністю перейшов під владу природи.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити