image
 |  0 1 Червня 2018 | 07:46

Протестанти у Грузії вимагають відставки уряду, генпрокурор подав у відставку

Головний прокурор Грузії Іраклій Шотадзе подав у відставку через масові протести у країні.
Про це 01 червня 2018 року повідомляє сайт «Вголос».
Натомість прем'єр-міністр країни Георгій Квірікашвілі заявив, що відмовляється покидати свій пост на вимогу мітингувальників, які влаштували акцію протесту у центрі Тбілісі.
Про це повідомляє прес-служба уряду.
Як тільки я буду переконаний, що моя відставка принесе навіть невелику користь країні, то я не буду сумніватися ні миті. Але зараз немає такої ситуації, це не той час. Для мене важливіше зберегти стабільність в країні і як можна швидше відповісти на питання, які ставить наше суспільство, — йдеться у заяві Квірікашвілі.

Прем'єр заявив, що МВС Грузії знову почне розслідування справи про вбивство двох підлітків, яке спричинило хвилю протестів у країні.
Як відомо, унаслідок бійки 1 грудня 2017 року біля школи в Тбілісі двоє підлітків отримали ножові поранення. Один з них помер по дорозі в лікарню, другий був госпіталізований в критичному стані і пізніше помер.
Двом підліткам було пред'явлено звинувачення за статтею «Умисне вбивство при обтяжуючих обставинах». Пізніше прокуратура посилила звинувачення одному з них.
Проте 31 травня Тбіліський міський суд виправдав обвинуваченого по одному з епізодів справи, другому підсудному обвинувачення було перекваліфіковано на більш легку статтю.
Тепер прем'єр Грузії зазначив, що він особисто братиме участь у розслідуванні й контролюватиме його розвиток. Він також розповів, що слідчий процес очолить віце-прем'єр Гіоргі Гагарія.
Посадовець пообіцяв, що родичі підлітків отримають всю інформацію про просування розслідування.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити