image
 |  0 1 Червня 2018 | 10:55

Випускники-бюджетники працюватимуть у селі три роки

З 1 січня 2019 року в медичні й педагогічні вузи першочергово зараховуватимуть абітурієнтів, які погодяться відпрацювати у селі щонайменше три роки. Таке рішення прийняв Кабінет міністрів України.
— Це дозволить покращити рівень надання освітніх і медичних послуг у селах, — каже міністр освіти й науки Лілія Гриневич.

Потребу у спеціалістах для регіону визначатимуть виконавчі органи сільських, селищних і міських рад. До 1 лютого подаватимуть список до обласних адміністрацій. До 1 березня — проводитимуть конкурс на укладання угод про відпрацювання після навчання. Перевагу надаватимуть жителям населених пунктів, де розташований роботодавець.
Угоди з переможцями підписуватимуть до 30 травня. Вони матимуть право на першочергове зарахування, а роботодавець гарантовано отримає фахівця.
Після навчання випускник повинен протягом місяця стати до роботи. Якщо відмовиться — має відшкодувати гроші, витрачені державою на його навчання.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити