image
 |  54 3 Червня 2018 | 15:43

Біографія Юзефа Пілсудського вийшла українською мовою

У Києві представлено переклад книжки Влодзімєжа Сулєї під заголовком «Юзеф Пілсудський».
Про це 03 червня 2018 року повідомляє сайт «Polskie Radio».
На презентації книжки був присутнім її автор. У розмові з кореспондентом «Польського радіо» Влодзімєж Сулєя звернув увагу, що постать Пілсудського пов’язана з Україною в багатьох вимірах. За його словами, маршал був людиною так званих Кресів і добре розумів менталітет місцевого населення. Проте, на думку письменника, важливішою є участь Пілсудського у певному спільному історичному досвіді, який стосується спроби створення України, поєднаної з Польщею. Така Україна, за словами професора Сулєї, могла б стати бар’єром, що відмежує Польщу від Росії.
Перекладач біографії Пілсудського Микола Яковина зазначив, що без маршала і Другої Речі Посполито просто неможливо уявити українську історію. У міжвоєнний період значна частина української території знаходилася в польській державі. Тому, за словами перекладача, українці в своїй історії завжди звертатимуться до цього періоду.
Презентацію біографії Юзефа Пілсудського українською мовою зорганізував Польський інститут у Києві при нагоді престижного книжкового ярмарку в українській столиці – VІII Міжнародного фестивалю «Книжковий Арсенал».

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити