image
 |  2 3 Червня 2018 | 17:14

Глава УГКЦ закликав українську молодь у Польщі зберігати свою віру та мову

На думку Патріарха, чимало українців у сусідній країні «загубилися внаслідок швидких асиміляційних процесів».
Про це 03 червня 2018 року повідомляє сайт «Zaxid.net».
У Катедральному соборі Воздвиження Чесного і Животворящого Хреста Вроцлавсько-Ґданської єпархії Патріарх УГКЦ Святослав (Шевчук) 2 червня зустрівся з українською молоддю. Звертаючись до присутніх, він закликав їх залишитися вірними своїм духовним і національним корінням. Про це повідомив Департамент інформації УГКЦ.
«З досвіду нашої діаспори можна сказати, що залишається собою тільки той, хто був у Церкві», - зазначив Блаженніший Святослав. Решта, на його думку, «загубилися внаслідок швидких асиміляційних процесів».

Глава УГКЦ наголосив на важливості навчання дітей української мови, а також на поширенні української віри, бо це допоможе молодому поколінню залишитися зі своїм корінням.
Департамент інформації УГКЦ зазначає, що оскільки в Польщі поширене явище мішаних міжнаціональних шлюбів, то голова церкви просив українців не тільки зберегти свою віру і культуру, але й ділитися своїм духовним багатством з іншими людьми.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити