image
 |  0 3 Червня 2018 | 05:35

Лісівники затримали цуманських дубокрадів

Зважаючи на ситуацію, що склалася (ми вже неодноразово повідомляли про те, що у Ківерцівському р-ні працюють групи осіб – крадіїв деревини цінної породи), у лісових масивах ДП «Цуманське ЛГ» та ДП «Ківерцівське ЛГ» постійно триває посилене чергування груп оперативного реагування та державної лісової охорони.
Про це 02 червня 2018 року «ВолиньUA» повідомили у прес-службі Волинського ОУЛМГ.
І це дає свої результати.
Так, завдяки чітким скоординованим діям державної лісової охорони, групи оперативного реагування ДП «Цуманське ЛГ» та  поліції було затримано крадіїв дубів з усіма доказами незаконного заробітку.
Розпочалося все з того, що у Берестянському лісництві ДП «Цуманське ЛГ» було виявлено самовільну порубку  дубів. Лісівникам вдалося встановити, що причетна до цього група осіб, які прибули до лісу на двох машинах.
На місці постійно чергували працівники державної лісової охорони. В результаті проведених дій виявилося, що крадії дійсно використовували для вивезення деревини з лісу вже традиційні транспортні засоби – бус та позашляховик з іноземною реєстрацією.
Згодом лісівники стали рухатися слідом за бусом, навантаженим дубовими колодками. Повідомили про факт і звернулися за допомогою до працівників Ківерцівського райвідділу поліції. Затримали машину з деревиною вже у смт Колки Маневицького району.
Ще одна група державної лісової охорони переслідувала позашляховик із єврономерами. Машину затримали у лісі. Троє чоловіків, які там були, в результаті повтікали, покинувши і деревину, і автомобіль. Проте їхні особи відомі. В машині вони лишили 4 дубові колодки і бензогенератор – цих доказів більш ніж достатньо для встановлення причетності до злочину і безпосередньо вини.
Варто зазначити, що за такі дії чоловікам загрожує до 3-х років позбавлення волі. Також доведеться сплатити суттєві суми штрафів та завданих збитків.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити