image
 |  0 3 Червня 2018 | 09:12

Поляки масово купують водійські права на Волині та в інших прикордонних регіонах

Більшість поляків не уявляють собі життя без водійських прав. Часто вони втрачають їх на рівному місці через свою халатність чи неуважність, а потім не можуть відновити, оскільки не здатні перездати іспит. Виявляється, що в цьому випадку можна «без проблем» отримати документи в Україні.
Як свідчить чимало відгуків в інтернеті, водійські права, отримані в Україні, поляки без проблем можуть обміняти на польські - без необхідності проходження іспитів. Більш того, в мережі таких пропозицій - більш, аніж достатньо. У багатьох випадках навіть не потрібно їхати до нас в країну, все можна провести через інтернет.
Завдяки елементарному журналістському розслідуванню, яке провели польські журналісти, стало зрозуміло, що в історії з отриманням українських прав ідеться насамперед про гроші. Польська журналістка вирішила скористатися послугами однієї з представлених в інтернеті контор. З'ясувалося, що за права категорії B, нібито випущені в Криму у 2014 році, потрібно заплатити одну тисячу євро.
Як повідомляють «Авто-Мото/Новини», нові права доставляються поштою протягом близько двох тижнів. Компанія, яка пропонує таку послугу, заявляє, що все цілком законно, але є один мінус: їх не можна обміняти на польські права.
Другий спосіб - помітно дорожчий і вимагає приїзду в Україну. В цьому випадку поляки отримують водійські права зразка 2018 року, а також підтвердження про закінчення курсів. Такі «документи» вже без зусиль можна замінити в Польщі на «свої». У цьому випадку вони обходяться у три тисячі євро.
Польські журналісти, які провели це розслідування, з'ясували, що серед покупців таких прав є навіть представники польського уряду, а також керівники польських філій міжнародних корпорацій.
Читати також: Волинські автошколи продають водійські права

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити