image
 |  0 4 Червня 2018 | 10:19

Гройсман обіцяє піти у відставку, якщо Рада «провалить» Антикорупційний суд

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман має намір подати у відставку, якщо Верховна Рада не ухвалить остаточного рішення про створення антикорупційного суду.
Про це він заявив під час спільного з Головою Верховної Ради Андрієм Парубієм брифінгу у парламенті, повідомляє "Укрінформ".
“Я як Прем’єр-міністр України прийняв для себе рішення: якщо такий незалежний суд не буде створено, я складу з себе повноваження Прем’єр-міністра України і подам у відставку”, - сказав Гройсман.
За його словами, без створення цього суду боротьба з корупцією не може бути успішною. “Тому сьогодні є ключове завдання - щоб українці отримали можливість створення такого суду, відновлення довіри усередині країни, це й довіра міжнародна. Я глибоко переконаний у тому, що це питання має ключове значення”, - додав глава уряду.
Прем’єр-міністр наголосив, що держава має можливості для розвитку, зростання економіки та реальної боротьби з корупцією, підвищення якості життя людей. "Але без цього рішення буде підірвана довіра усередині суспільства до влади, так і міжнародному авторитету буде завдано шкоди", - сказав Гройсман.
Він додав: "Хочу підкреслити, що ми сьогодні стоїмо перед вибором: або подальший розвиток, або ж, якщо рішення не буде ухвалене, то буде дестабілізація".
Читайте також: На Волині знизилась вартість м’ясних товарів
Гройсман заявив, що працюватиме з керівницвом ВР і фракціями, аби переконати їх у необхідності якнайшвидшого ухвалення у другому читанні закону щодо створення антикорупційного суду.
Як повідомлялося, Верховна Рада 1 березня ухвалила у першому читанні президентський законопроект № 7440 "Про Вищий антикорупційний суд".
Водночас у МВФ, Світовому банку та ЄС заявили, що законопроект порушує зобов'язання України і не відповідає вимогам Венеціанської комісії.
До другого читання депутати внесли 1974 поправки до законопроекту про антикорупційний суд. Наразі парламент розглянув 1072  з них.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити