image
 |  0 5 Червня 2018 | 12:22

Горохівська райрада «провалила» пролонгування контракту головлікарю «первинки»

Горохівська районна рада не підтримала проект рішення, яким пропонувалося пролонгувати контракт теперішньому головному лікарю районного Центру первинної медико-санітарної допомоги Галині Майко.
Про це «ВолиньUА» стало відомо під час чергової сесії Горохівської районної ради 5 червня 2018 року.
Згідно із запропонованим проектом рішення, Горохівський районний Центр первинної медико-санітарної допомоги реорганізовується в комунальне некомерційне підприємство, як того вимагають зміни в чинному законодавстві. Відповідно, пропонувалося змінити назву підприємства і його Статут, а також призначити на посаду керівника реорганізованого Центру терміном на 5 років його попереднього керівника - Галину Майко, фактично пролонгувавши їй контракт.
Проте голова фракції ВО «Свобода» у Горохівській районній раді Валентина Магурчак назвала таке рішення поспішним, наголосивши, що останні зміни до законодавства вимагають, аби подібні призначення проводилися на конкурсній основі.
«Стаття 16 Закону України «Основи законодавства України про охорону здоров'я» однозначно каже: керівники державних та комунальних закладів охорони здоров’я призначаються на посаду уповноваженим виконавчим органом управління власника закладу охорони здоров’я на конкурсній основі шляхом укладання з ними контракту на строк від трьох до п’яти років. Отже, щоб прийняти виважене рішення, необхідно спершу оголосити конкурс», - наголосила Валентина Магурчак, закликавши депутатів утриматися від прийняття поспішного рішення.

Після обговорення Горохівська районна рада «провалила» запропонований проект рішення, яке в результаті набрало лише 8 голосів депутатів.
Пропозиція виключити спірний кадровий пункт і проголосувати за проект без нього необхідну кількість голосів теж не набрала.
Читати також: Горохівська райрада на Волині одностайно вимагає негайного ухвалення Антиолігархічного пакету законів

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити