image
 |  0 5 Червня 2018 | 14:00

Назвали продукти, які допоможуть подолати стрес

Людей, які страждають від постійного стресу, зазвичай тягне до шкідливої їжі: фастфуду, солодощів, газованої солодкої води та ін. Однак, насправді, вживання таких продуктів нічим нашому організму не допомагає, а відчуття полегшення, яке нібито дарує з'їдений одним махом кілограм цукерок, лише вводить в оману. Боротися ж зі стресом легше, ніж можна уявити, і помічником в цьому є правильна їжа.
Пише eatingwell.com
Щоб уберегти свій організм від руйнівної дії стресу необхідно ввести в раціон такі 7 продуктів:
Фісташки. Вчені стверджують, що достатньо споживати по декілька жменьок цих горішків в день, щоб знизити артеріальний тиск і зменшити навантаження, яке дає стрес на серце.
Червоний перець. Ми звикли думати, що найбільш багаті вітаміном С цитрусові, однак насправді вміст аскорбінової кислоти в червоному перці майже вдвічі вищий, ніж у тих самих апельсинах, що робить цей овоч одним із найдієвіших антистресових продуктів.
Лосось. У цій рибі містяться Омега-3 жирні кислоти, які допомагають зменшити руйнівну реакцію серцево-судинної системи на стрес: нормалізують тиск, сприяють розширенню кровяних судин тощо.
Шпинат. Ця травяниста рослина багата на магній, без якого побороти стрес практично неможливо.
Мюслі. Такий сніданок дозволить організму отримати достатню порцію вуглеводів, які відіграють вкрай важливу роль в утворенні гормону щастя.
Травяні чаї. Ромашковий, мятний або імбирний чай — дієвий засіб для заспокоєння не тільки нервів, але й травного тракту, який зазвичай доволі гостро реагує на стрес.
Чорний шоколад. Як показують результати досліджень, у людей, які дозволяють собі з'їсти хоча б по 40 г шоколаду двічі на тиждень, рівень гормонів стресу майже завжди в нормі.
Людям, які щодня змушені зіштовхуватися зі стресом, лікарі особливо радять ввести в раціон їжу, багату вітамінами групи В, калієм, магнієм і вітаміном С. Окрім вищевказаних продуктів, рекомендується вживати коричневий рис, бобові культури, грецькі горіхи та ін.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити