image
 |  0 5 Червня 2018 | 14:35

Причина провалу голосування за прапор ОУН - флюгерство голови Горохівської райради

Попри очікування національно-патріотичної громадськості, Горохівська районна рада на Волині вдруге не зуміла ухвалити рішення вивішувати у дні пам’ятних дат національно-визвольної боротьби революційний червоно-чорний прапор ОУН. Для прийняття такого рішення забракло одного голоса.
Про це «ВолиньUА» стало відомо під час чергової сесії Горохівської районної ради 5 червня 2018 року.
За підтримку проекту рішення, внесеного фракцією ВО «Свобода», проголосували 20 депутатів із 29-и присутніх у сесійній залі (для прийняття рішення необхідний 21 голос).
Виявилося, що за цей проект рішення не проголосував голова Горохівської районної ради, член Аграрної партії України Тарас Щерблюк, який на попередній сесії аналогічний проект рішення підтримав.
Читати також: Руками «ляшківців» та інших перевертнів Горохівська райрада «провалила» рішення піднімати червоно-чорний прапор
Ініціатори проекту рішення вважають таку позицію голови районної ради Тараса Щерблюка непослідовною і такою, яка є політичним флюгерством. Вони просять Тараса Щерблюка визначитися: чи він - із українськими національними Героями, чи по іншу сторону барикад? Адже відмова від підняття червоно-чорного прапора боротьби українського народу на патріотичній Горохівщині у дні пам’ятних дат національно-визвольної боротьби - це щонайменше неповага до цілих поколінь горохівчан, які боролися за волю та незалежність України...
Читати також: У Берестечку майорітиме червоно-чорний прапор боротьби
Зауважимо, що, крім Тараса Щерблюка, за підняття революційного прапора ОУН у дні пам`ятних дат не проголосували також інші його однопартійці - члени Аграрної партії України.
Не підтримали запропонований проект рішення також троє депутатів від Радикальної партії Олега Ляшка (у тому числі - заступник голови районної ради, «ляшківець» Віталій Клемба), а також по одному депутату - від УКРОПу та ВО «Батьківщина».
Читати також: Горохівська райрада на Волині одностайно вимагає негайного ухвалення Антиолігархічного пакету законів
Читати також: Горохівська райрада «провалила» пролонгування контракту головлікарю «первинки»

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити