image
 |  2 5 Червня 2018 | 11:00

«Розстрільний список» з 47 журналістів і блогерів (ФОТО)

У розпорядженні «Країни» виявився список з 47 українських журналістів і блогерів, яким, за версією українських спецслужб, загрожує смерть від рук кілерів.
Про це 05 червня 2018 року повідомляє сайт «Країна».
З огляду на велику суспільну значимість даної історії, а також величезний резонанс, який вона придбала (в тому числі і в міжнародному масштабі), ми прийняли рішення опублікувати список.
Як стверджує джерело «Країни» в СБУ, дані списки Герман нібито передав своєму «куратору Дмитру» в контррозвідці ще 21 травня 2018 року.
Сам Герман, за його ж версією, отримав їх від В'ячеслава Пивоварника, якого раніше звинуватив у фінансуванні тероризму на території України на гроші якогось «фонду Путіна». І тут же довів до відома контррозвідку.
Нагадаємо, Герман стверджує, що брав участь в спецоперації контррозвідки СБУ щодо викриття мережі російських агентів в Україні, які нібито готували вбивства на території нашої країни, проте, з якоїсь причини, був затриманий представниками іншого департаменту СБУ.
У той же час, генпрокурор Юрій Луценко заперечує, що Герман співпрацював з СБУ. За версією українських правоохоронців, Герман був організатором щодо виконання злочинного замовлення, що надійшло до нього від деяких «невстановлених осіб», які співпрацювали нібито з російськими спецслужбами.
Раніше «Країна» розбирала деталі «Операції Мультібабченко». Ми аналізували, навіщо влада лякає журналістів вбивствами.
Вперше про «розстрільному списку» українських журналістів влада заговорила минулого тижня. Тоді ж в СБУ почали викликати окремих представників медіа-спільноти на бесіди. Багатьом з них пообіцяли охорону.
Нагадаємо, що Лариса Ніцой, яка теж фігурує в цьому списку, сьогодні у Facebook опублікувала Відкрите звернення до Президента України Петра Порошенка та голови СБУ Василя Грицака з приводу російськомовних есбеушників.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити