image
 |  2 5 Червня 2018 | 13:37

У Луцьку вперше проведуть фестиваль повітряних куль

Лучани мають можливість зареєструватися на фестиваль повітряних куль «AEROSFERA», який вперше відбудеться в місті.
Про це стало відомо, 5 червня, під час прес-конференції у ЦНАПі з учасниками фестивалю повітряних куль «AEROSFERA», - інформує "Перший".
За словами організатора фестивалю Сергія Карп’юка, він відбудеться 16-17 червня в центрі міста на Театральному майдані, а вже 15 червня містом курсуватиме парад, який має привернути увагу жителів.
«Ця ідея прийшла до нас ще два роки назад, проте через певні обставини тільки зараз вдалось організувати фестиваль. Маємо на меті, щоб він проводився як мінімум щороку», – зазначив Сергій Карп’юк.
Організатор фестивалю повітряних куль «AEROSFERA» Сергій Карп’як

Фестиваль «AEROSFERA» відбудеться за підтримки відділу сім’ї, молоді та спорту Луцької міськради.
«15 червня ввечері приїдуть представники повітроплавного товариства «Монгольф’єр». Цього ж дня проходитимуть повноцінні польоти для зареєстрованих людей, які триватимуть близько години. До речі, ми досі проводимо реєстрацію для польотів, у нас є ще більше 10-ти місць. 16 червня вже з 6 ранку розпочнуться вильоти, після цього на Театральному майдані буде головна сцена, де проводитимуть дитячі конкурси, виступатимуть діджеї, кавер-гурти, хедлайнери, паралельно відбуватиметься святковий виліт куль, а вночі відбудеться світіння куль», – додав Сергій Карп’як.
За його словами,  вхід на фестиваль безкоштовний. Протягом дня охочі матимуть можливість пофотографуватись на кулях, ставитимуть питання пілотам аеростатів та багато іншого. Проте вартість самого польоту вартуватиме 3 тисячі гривень.
Також на фестивалі буде фуд-корт, намет, де розповідатимуть історії аероплавання, а ще буде одна куля для тих, хто не встиг політати, яка підніматиметься на висоту 30 метрів і опускатиметься назад.
«Ми плануємо дати 5-6 куль, бо не бачимо необхідності у їх великій кількості. Для нас головне якість, а не кількість. До речі, кожна куля розміром в 5-типоверховий будинок. Ми плануємо показати гостям фестивалю можливості теплових аеростатів, провести майстер-класи, тобто люди зможуть спробувати самі керувати кулями. Це все відбудеться за умови хорошої погоди, адже ми метеозалежні», – розповів президент повітроплавного товариства «Монгольф’єр» Сергій Скалько.
Президент повітроплавного товариства «Монгольф’єр» Сергій Скалько

За його словами, якщо погодні умови все ж будуть поганими, то організатори проведуть майстер-класи та розкажуть про можливості аеростатів.
Начальник відділу сім’ї молоді та спорту Катерина Шкльода зауважила, що такий фестиваль дуже унікальний, зараз він проводиться в Кам’янці-Подільському.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити