image
 |  0 6 Червня 2018 | 14:45

Назвали причину обшуків у ДФС Житомирщини

Генпрокуратура перевіряє причетність окремих керівників Головного управління ДФС у Житомирській області до діяльності конвертаційного центру.


Про це повідомляється на сторінці відомства у Facebook.
"У ході слідства встановлено факти, що можуть свідчити про прикриття діяльності "конвертаційного центру" окремими працівниками Головного управління Державної фіскальної служби у Житомирській області, які сприяють протиправній діяльності зазначеним суб’єктам господарської діяльності з ознаками фіктивності шляхом їх уникнення від проведення податкових перевірок, надаючи можливість їх тривалому функціонуванню та, як наслідок, ухиленню від сплати податків в особливо великих розмірах", - йдеться у повідомленні.

У відомстві зазначили, що співробітники Генпрокуратури та Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБУ під час обшуків у кабінетах керівників управління ДФС вилучили документацію, чорнові записи, комп’ютерну техніку, флеш-накопичувачі.
Окрім цього, в робочому кабінеті одного з керівників ГУ ДФС у Житомирській області вилучені грошові кошти невідомого походження у розмірі 191 тис. грн.
Читайте також: У ДФС Житомирщини – «гори» грошей.
У ГПУ повідомили, що під час розслідування кримінальної справи за ч. 3 ст. 212 (ухилення від сплати податків, зборів (обов'язкових платежів) та ч. 2 ст. 205 (фіктивне підприємництво) ККУ встановлено групу осіб, які протягом 2016-2018 рр. надавали послуги з конвертації коштів, документального прикриття безтоварних операцій та незаконного формування податкового кредиту. Для прикриття незаконної діяльності фігуранти створили більше 100 транзитних та фіктивних суб’єктів господарської діяльності.
Таким чином, протягом 2016-2018 років було проконвертовано понад 140 млн грн.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити