image
 |  0 6 Червня 2018 | 15:00

Які зміни чекають на українців у медицині? - Супрун

Виконувач обов'язків міністра охорони здоров'я Уляна Супрун заявила, що з 1 липня 149 медичних установ почнуть співпрацю з Національною службою здоров'я України.
Про це Уляна Супрун написала на своїй сторінці у Facebook.
В установи першої хвилі увійшли всі медустанови Києва, кількох обласних центрів - Вінниця, Полтава і Черкаси і великі міста Кривий Ріг і Кременчук.
«З 1 липня вони почнуть працювати за новими правилами. Вперше сімейні лікарі, терапевти і педіатри мають чіткий перелік послуг, які вони повинні надавати, а держава оплачуватиме ці послуги відповідно до встановлених тарифів та коригуючого коефіцієнту», - пояснила Супрун.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Супрун розповіла, з якого віку дітям чистити зуби.


Договори між установами і НСЗУ уклали до 5 червня. А вже з липня вони отримуватимуть фінансування за новою схемою. Ці установи першими отримають гроші за кількість прийнятих пацієнтів.
«На 149 закладів, з якими сьогодні укладені договори на друге півріччя буде виділено близько 1,5 млрд грн. Інші заклади охорони здоров'я, як і раніше, будуть надалі фінансуватися через механізм субвенції», - розповіла Супрун.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити