image
 |  0 7 Червня 2018 | 06:19

Місцеві громади Волині отримали 125,2 мільйона гривень плати за землю

У січні-травні 2018 року місцеві громади Волині отримали 125,2 мільйона гривень плати за землю.
Про це 06 червня 2018 року «ВолиньUA» повідомили у Відділі організації роботи ГУ ДФС у Волинській області.
Таким чином, цього року в області показники надходжень плати за землю випереджують минулорічні на 9 відсотків.
Щоб громади отримували належний фінансовий ресурс від оподаткування землі, органам місцевої влади варто володіти повною інформацією про суб’єктів господарювання, які використовують цей природний ресурс з комерційною метою. Якщо на території громади є представники  бізнесу, які не оформили правовстановлюючі документів на землю, в інтересах громади переконати їх впорядкувати земельні відносини, - наголошують в ГУ ДФС у Волинській області.
Всі територіальні громади мають унікальний ресурс - землю, що забезпечує ритмічне надходження орендної плати за землю та земельного податку. Тому встановлення мінімальних ставок плати за землю органами місцево влади не сприяє збільшенню надходжень. Просимо голів територіальних громад детально проаналізувати ситуацію та, плануючи бюджети вже на 2019 рік, врахувати реальну цінність земельних угідь, - зазначає в.о. начальника ГУ ДФС у Волинській області Віталій Чуй.

Посадовець підкреслив, що рішення місцевих рад, які визначатимуть ставки плати за землю на 2019 рік, повинні бути ухвалені до 1 липня року, що передує новому бюджетному. Зі свого боку фахівці  ДФС завжди запропонують органам місцевої влади допомогу в підготовці рішень щодо встановлення ставок плати за землю, враховуючи наявну в базах даних інформацію.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити