image
 |  0 7 Червня 2018 | 11:27

Райрада на Волині підтримала звернення щодо надання Томосу про автокефалію Православної Церкви в Україні

Володимир-Волинська райрада майже одноголосно ухвалити звернення про підтримку звернення Президента України до Вселенського Патріарха Варфоломія щодо надання Томосу про автокефалію Православної Церкви в Україні.
Про це інформує «ВолиньUA».
Депутати вважають, що рішення Константинопольської Матері-Церкви про надання автокефалії Православній Церкві в Україні буде актом глибокої історичної справедливості, оскільки саме з Константинополя Україна прийняла хрещення.
«Рішення про автокефалію сприятиме міжконфесійному і церковно-державному діалогу в Україні на засадах релігійної свободи та міжконфесійного миру, стане важливим кроком для забезпечення прав, свобод та релігійних потреб громадян.
Створення автокефальної Православної Церкви в Україні зміцнить єдність українського суспільства, усуне можливість деструктивного втручання зовнішніх сил у політичні та соціальні процеси в Україні, а також сприятиме миру, свободі та процвітанню Української держави», - йдеться в зверненні.

Єдиним депутатом, який утримався при голосуванні за це питання, став член фракції ВО «Батьківщина» Ярослав Кондисюк.
Нагадаємо, що депутати Устилузької міської ради, більшість яких з БПП, не висловили підтримку зверненню Президента України до Вселенського Патріарха Варфоломія щодо надання Томосу про автокефалію Православної Церкви в Україні
Читайте також: Волиньрада звернулася до Вселенського Патріарха зі схваленням надання Томосу про автокефалію української Церкви

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити