image
 |  0 7 Червня 2018 | 13:21

Україна відкриє ринок зброї приватним компаніям - Радбез готує дозвіл

Рада національної безпеки і оборони України готує рішення, яке передбачає дозвіл на прямий експорт та імпорт усім виробникам зброї незалежно від форми власності.


Про це сказав Секретар РНБО Олександр Турчинов під час ІХ Національного експертного форуму у Києві, повідомляє Укрінформ.
«Понад 50% державного замовлення виконується приватними  компаніями. Більше того, я хочу анонсувати, що Радою національної безпеки і оборони готується рішення про лібералізацію зовнішньоекономічної діяльності. Ми плануємо це рішення прийняти найближчим часом. Воно передбачає дозвіл на прямий експорт усім виробникам військової техніки та зброї незалежно від того належать вони державному сектору чи приватному. Ми дозволимо імпорт без обмежень для виробників, незалежно від їх форми власності, для власних потреб та виробництва військової техніки і зброї», - сказав він.

Читайте також: Верховна Рада ухвалила закон про Антикорупційний суд
Турчинов додав, що також будуть зняті усі обмеження щодо прямих контрактів для вітчизняних силових структур у питаннях закупівлі озброєння за кордоном, коли в цьому є потреба.

На переконання Секретаря РНБО такий крок значно посилить оборонно-промисловий комплекс України.
Він також додав, що контроль з боку держави як над експортом, так і над імпортом «залишається достатньо жорстким».

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити