image
 |  2 7 Червня 2018 | 10:56

Волинські митники «погоріли» на хабарі за пропуск в Україну автівки на «бляхах»

На Волині на одержанні неправомірної вигоди викрили працівників митного поста «Піща».
У результаті спільно спланованих прокуратурою Волинської області, обласним Управлінням СБУ та управлінням внутрішньої безпеки Головного управління Державної фіскальної служби в області слідчих (розшукових) дій, в тому числі негласного характеру, викрили корупційну діяльність службових осіб Волинської митниці ДФС у пункті пропуску «Піща».
Про це повідомив застпник прокурора Волинської області Максим Киричук на своїй сторінці у мережі Фейсбук.
Митники налагодили на ділянці українсько-білоруського кордону механізм системного одержання неправомірної вигоди від осіб, які переміщують до України автомобілі на так званих «єврономерах».
Правоохоронці зафіксувати шість епізодів незаконного збагачення посадовців митного органу в розмірі понад 2 тисячі доларів США.

«Сьогодні, 07 червня 2018 року, під час чергового розподілу одержаної неправомірної вигоди між службовими особами митного поста, викрито інспектора та одного з його керівників, з відому якого підлеглі влаштували системні побори у пункті пропуску за не створення перешкод у ввезенні на митну територію України легкових автомобілів на іноземній реєстрації», - йдеться в дописі.

Проводяться слідчі дії також щодо інших службових осіб митної та прикордонної служб, які за даними матеріалів слідства можуть бути причетні до вимагання та одержання неправомірної вигоди від водіїв автомобілів з реєстраційними номерами країн Європи.
Триває досудове розслідування, по завершенню першочергових слідчих дій вирішуватиметься питання щодо повідомлення особам про підозру у вчиненні злочину та обрання їм запобіжного заходу.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити