image
 |  2 8 Червня 2018 | 17:44

Кіберполіція закрила піратський сайт, який транслював «Кіборгів» (ФОТО, ВІДЕО)

Кіберполіція припинила діяльність піратського сайту, який транслював фільм «Кіборги».
Про це 08 червня 2018 року повідомляє сайт «Укрінформ».
[embed]https://youtu.be/0I9Eg7Uk6z4[/embed]
Про це повідомляє департамент кіберполіції Національної поліції України.
Сервер ресурсу знаходився за межами України. Сам сайт «kinoprostir.com» діяв протягом останніх трьох років. Внаслідок його протиправної діяльності правовласникам було завдано збитків більше ніж на 2,5 мільйона гривень, - йдеться у повідомленні.

Працівники Департаменту кіберполіції Національної поліції України отримали інформацію від Української антипіратської асоціації про Інтернет-ресурс, на якому були розміщені аудіовізуальні твори з порушенням авторських прав правовласників. За даним фактом поліцейські, за процесуального керівництва Рівненської місцевої прокуратури, розпочали кримінальне провадження за ч. 3 ст. 176 (Порушення авторського права і суміжних прав) Кримінального кодексу України. Оперативники з кіберполіції провели комплекс оперативних заходів та встановили 31-річного чоловіка, який адміністрував даний ресурс.
Так, протягом останніх трьох років інтернет - ресурс «kinoprostir.com» надавав можливість своїм користувачам без дозволу правовласників відтворювати і розповсюджувати велику кількість аудіовізуальних творів.
Зокрема, і український фільм «Кіборги», права на який належать компаніям, яких представляє Українська антипіратська асоціація.
Сума шкоди, завданої компаніям, становить понад 2,5 мільйона гривень. На Київщині, за місцем проживання зловмисника, поліцейські провели санкціонований обшук.
Відтак, було вилучено комп’ютерну техніку, електронні носії інформації, банківські картки та мобільний телефон, які підтверджують причетність чоловіка до цієї протиправної діяльності.
Вилучену техніку направлено на проведення всіх необхідних експертиз.
Після отримання їх результатів вирішуватиметься питання щодо оголошення адміністратору сайту про підозру. Йому загрожує до шести років позбавлення волі.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити