image
 |  4 8 Червня 2018 | 16:31

Насправді зараз близько 60% жителів Північних Курил є українцями, - Йошіхіко Окабе

Японський вчений каже, що українці - більшість населення Північних Курил.
Про це 08 червня 2018 року повідомляє сайт «Аргумент».
Майже 60% населення окупованих СРСР, а потім Росією японських островів Курильської гряди — Ітурупу, Кунаширу, Шикотану і Хабомаю — можуть становити українці, які були примусово переселені сюди радянською владою після окупації островів у 1945 році.
Про це повідомив професор з університету Кобе Гакуін (Японія), іноземний експерт Центру дослідження Росії (Україна) Йошіхіко Окабе під час міжнародної конференції «Порушення Росією міжнародного права: наслідки для світу».
Хоча це мало відомо, кажуть, що насправді зараз близько 60% жителів Північної території є українцями. Дійсно, під час мого візиту туди було багато людей з прізвищами, що закінчується на «-ченко», — сказав Йошіхіко Окабе.

За його словами, японець, колишній мешканець острова Ітуруп, розповідав йому, що приблизно через рік після радянської окупації Північної території у 1945 році туди були переселені робітники з України:
Вони жили набагато бідніше, ніж японці під радянською окупацією, не мали навіть одягу, а деякі жінки навіть білизни. Така трагічна історія навряд чи широко відома в Україні.

Він також закликав українців не користуватися російською назвою «Південні Курильські острови» і називати їх не «Південними Курилами», а використовувати японську назву «Північна територія Японії».
Називати острови «Південними Курилами» означає визнати ці острови територією Росії. Я думаю, називаючи їх «Північна територія Японії», ми зможемо звернути світову увагу до того, що японська територія була незаконно окупована Росією, — зазначив експерт.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити