image
 |  0 8 Червня 2018 | 18:26

У Польщі нагородили представників української меншини

7 червня представники німецької, єврейської та української меншин у Польщі отримали державні нагороди від президента і міністра культури країни за заслуги в громадській діяльності для підтримки національної та етнічної ідентичності.
Про це 08 червня 2018 року повідомляє сайт «Portal Polsko-Ukrainski».
Відзнаки – Золоті, Срібні та Бронзові Хрести заслуги, а також медаль «Заслужений діяч культури Gloria Artis» – вручив нижньосілезький воєвода Павел Греняк.
Звертаючись до нагороджених, воєвода наголосив, що ці нагороди – подяка за активність для збереження культуру предків і визнання їхньої діяльності у цьому вимірі.
Зокрема, Золотим Хрестом Заслуги удостоєно Ярослава Горощака, співзасновника організації «Товариство лемків» у 1989 році, автора першого польсько-лемківського словника, якого внесли до переліку посібників».
Медаль «Заслужена діячка культури Gloria Artis» отримала відома писанкарка, авторка гуцульських писанок Марія Келечава. Її творчість базується на лемківських традиціях краківського та ряшівського регіонів, а роботи є, зокрема, в Саксонському музеї народного мистецтва в Дрездені та у Музеї писанки в Коломиї на Прикарпатті.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити