image
 |  0 8 Червня 2018 | 06:47

Волинські господарства допоможуть із ремонтом ВЧ А 1008

Військова частина А 1008 у Володимирі-Волинському потребує ремонту.
Про це 08 червня 2018 року повідомляє сайт «Волинь».
Голова облдержадміністрації Олександр Савченко звернувся до найбільших господарчих підприємств Волині, аби привести до ладу територію та будівлі військової частини.
Я не приїхав сюди заробляти чи щось будувати для себе. Я приїхав допомогти вам організуватися, бо мене про це попросив Президент. Волинські підрозділи – найвідоміші, регіон поніс багато втрат в порівнянні з іншими, тому обов’язок соціально відповідального бізнесу – допомогти армії, – зауважив Олександр Ілліч, зазначає сайт Волинської облдержадміністрації.

Зокрема про стан об`єктів пункту постійної дислокації військової частини та проблеми, які необхідно вирішити доповів начальник тилу військової частини А 1008 Олег Леонов. За його словами, 14 бригада сформована в 2014 році, а 2017 – вперше повернулася в пункт дислокації. Проте умови перебування там – неналежні.
П’ять казарм там 1900 року будівництва. Коли наступного разу військові повернуться в пункт дислокації – їм доведеться жити в наметовому містечку.  Харчуватимуться вони в двох їдальнях та на польовій кухні. Обіцяне будівництво чотирьох казарм та капітальний ремонт їдалень досі не розпочато. Також потрібно замінити шиферну покрівлю(700 листів), провести капітальний ремонт у восьми санвузлах та продовжити заміну гнилої дерев’яної підлоги, – повідомив Олег Петрович.

Що ж стосується закупівлі і доставки шиферу, то область проситиме приватні підприємства закупити та завести по 100-130 листів, а забезпечення робочими командами спеціалістів ляжуть на плечі місцевих будівельних компаній.
В свою чергу, завідуючий сектору правової, оборонної роботи, взаємодії з правоохоронними органами, з питань запобігання та виявлення корупції апарату облдержадміністрації Віктор Шрамко запропонував наступне розподілення обсягів роботи між районами та підприємствами.
Капітальний ремонт восьми санітарних вузлів я пропоную розподілити між районами, які поділять їх між собою. В області їх є 16, тобто два райони повинні зробити один санвузол. Шиферну покрівлю та нову систему даху будемо просити облаштувати Управління лісового та мисливського господарства та військове лісове господарство, – запропонував Віктор Шрамко.

Що ж стосується закупівлі і доставки шиферу, то область проситиме приватні підприємства закупити та завести по 100-130 листів, а забезпечення робочими командами спеціалістів ляжуть на плечі місцевих будівельних компаній.
Слід зазначити, що на нараді були присутні представники бізнесу, обласної та районних адміністрацій та територіальні органи міністерств. Зокрема, її відвідав і міський голова Нововолинська, Віктор Сапожніков.
Допомагати армії треба завжди. Я залучаю підприємства, але зараз це важко робити. Потрібно ближче контактувати з військовою частиною. Кожен, хто приїжджає з нововолинських військових і каже – там треба бензопилу, там треба чайник. Стараємося одразу забезпечити.

Завершили нараду оптимістично, пропозиції Віктора Шрамка схвалив керівник найвищої виконавчої гілки влади в області та зазначив, що «нарізати» завдань бізнесу – він не має права, а от запропонувати співпрацю – готовий.
Тут зібралися потужні господарі. Я їм щиро вдячний, бо без них область розвиватися не буде. Вони – соціально відповідальні, тому я впевнений, що вони допомагатимуть українській армії. Наразі потрібно створити робочу групу, яка спілкуватиметься зі всіма та координуватиме процес надання шефської допомоги, – підсумував Олександр Ілліч.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити