image
 |  2 8 Червня 2018 | 19:15

Впевненості в тому, хто буде президентом України, ні в кого немає, - експерти

Експерти KyivStratPro під час прес-конференції в прес-центрі інформаційного агентства «Українські Новини» обговорили прийняття Антикорупційного суду, майбутні вибори Президента, можливі варіанти врегулювання конфлікту на Донбасі і співробітництво України і Організації Північноатлантичного договору (НАТО).
Про це 08 червня 2018 року повідомляє сайт «Українські Новини».
За соціологічними дослідженнями Юлія Володимирівна випереджає суперників, а друге, третє і четверте місце якесь нестабільне. Там з'являється Зеленський, то Вакарчук, то Гриценко, то Бойко, - зазначає експерт центру Андрій Бузаров, коментуючи вибори Президента в 2019 році.

Не дивлячись на це, він вважає, що дуже великий відсоток тих, хто не визначився з вибором майбутнього кандидата в Президенти, щоб точно скласти прогноз.
Також під час прес-конференції було порушено прийняття Антикорупційного суду Верховною Радою 7 червня.
До березня 2019 року Антикорупційний суд повноцінно запрацювати не зможе, - прогнозує Бузаров.

Експерт Тарас Семенюк зазначив, що хоч прийняття суду і є рухом у правильному напрямку, цього не достатньо для того, щоб зменшити корупцію.
Ми завжди чекаємо, що нас хтось підштовхне. Замість цього ми повинні самі контролювати ситуацію, - заявив експерт.

Він також застеріг, що нова антикорупційна система судів може конфліктувати з іншими інституціями.
Не тільки закони є каталізатором правової держави. Коли ці закони вписуються в логіку правових відносин між людьми, тоді ці закони будуть ефективними, - сказав Тарас Семенюк.

Експерт Юрій Седнєв під час конференції проаналізував можливі варіанти деокупації Донбасу, висловивши побоювання щодо плану, запропонованого міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим.
На його думку, Національна поліція не має достатній авторитет для ефективних дій на Донбасі в майбутньому.
Причиною цьому є дані про малу кількість відкритих кримінальних справ, доведених до суду.
Наприклад, кримінальних справ про крадіжку автомобіля до суду доходить лише 1 з 10 відкритих через невстановлення особи і 3,5 з 10 пов'язаних з наркоторгівлею.
На конференції були також порушені події на міжнародній арені.
У проекту «Північний потік-2» немає серйозних перешкод на шляху будівництва, - заявив Бузаров, коментуючи дозвіл на будівництво потоку Швецією.

Коментуючи співпрацю України з НАТО, експерт В'ячеслав Шутенко зазначив, що немає причин для прийняття країни в Альянс.
Він зазначає, що відповідно до законів організації прийняття нового члена Альянсу повинно підвищувати безпеку інших країн НАТО, чому не сприятиме включення до складу України, враховуючи конфлікт на Сході.
На його думку, порівняння з Чорногорією також є некоректним через її малу чисельність армії щодо української, а сама тема НАТО стала в Україні політичним інструментом для спекуляцій.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити