image
 |  0 9 Червня 2018 | 13:10

На Волині кором за останній тиждень захворіло 90 осіб

За оперативними даними, за останній тиждень (з 02.06.2018 року по 08.06.2018 року) на Волині захворіло 90 осіб, що на 11% більше, ніж минулого тижня, коли в медичні заклади звернулась 81 особа.
Про це 09 червня 2018 року «ВолиньUA» повідомили у ДУ «Волинський ОЛЦ ДСЕСУ».
Найбільша кількість (близько третини від усіх хворих) зареєстровано у м. Ковелі – 28 осіб.
Значний ріст захворюваності відбувся в Ратнівському районі, де за останній тиждень захворіло 16 осіб проти 3 за минулий тиждень, у м. Нововолинськ, де захворіло 10 осіб проти 5, в Луцькому районі – 8 проти 3.
Поодинокі випадки реєструються і в інших районах та містах області. Як і раніше, не зафіксована захворюваність лише в Любешівському районі.
За останній тиждень за медичною допомогою звернулось 69 дітей віком до 17 років – це 77% від усіх захворілих, в тому числі 5 дітей до 1 року.
Так, як і попереднього тижня, найбільш ураженою виявились вікова група 5 – 9 років (39% від усіх хворих дітей). Із числа захворілих дорослих (21 особа) двоє освітян та працівник медичного закладу.
Найвищий ризик поширення інфекції серед нещеплених, таких виявилось 72% від усіх постраждалих. У порівнянні з минулим тижнем кількість осіб, котрі потребували стаціонарного лікування збільшилось в понад 2 рази – 51 особа проти 19.
Відсоток госпіталізованих складає 57%, у них захворювання протікає із середнім ступенем важкості. Інші  хворі лікуються в домашніх умовах.
За цей період зареєстровано 2 нових спалахи кору в побуті: у м. Ковелі та в с. Новосілки Володимир-Волинського району. Основна причина виникнення спалахів – це відсутність щеплень проти кору. Із 9 дітей з цих вогнищ (це 2 багатодітні сім’ї) жоден не був щеплений.
З початку року кількість хворих кором в області досягла 912 осіб. За цей же період в Україні захворіло понад 19 тисяч осіб, від ускладнень кору померло одинадцять осіб: семеро дітей та четверо дорослих.
Зупинити спалах кору може тільки посилена імунізація.  Для цього вікові рамки додаткової імунізації проти кору були розширені до 18 років. На сьогодні в  кожному районі області є достатня кількість вакцини КПК Бельгійського виробництва «Пріорикс» виробництва «Глаксо Сміт Кляйн». Вакцина якісна, ефективна і безпечна, надається державою безкоштовно.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити