image
 |  0 9 Червня 2018 | 06:47

Світовий конгрес українців закликає Польщу підтримувати Україну в її боротьбі з імперськими амбіціями Кремля

Українська діаспора закликає Польщу й надалі підтримувати Україну.
Про це 08 червня 2018 року повідомляє сайт «Укрінформ».
Польща має продовжувати підтримувати Україну у її протистоянні імперським амбіціям Москви.
Так, принаймні, заявляє президент Світового конгресу українців Євген Чолій після завершення свого візиту до Польщі, - повідомляє кореспондент "Укрінформу".
Світовий конгрес українців закликає Польщу надалі підтримувати Україну в її боротьбі з імперіалістичними діями Російської Федерації, що загрожують миру та стабільності у світі, - сказав Чолій.

У прес-службі СКУ додали, що під час візиту до Польщі Чолій закликав офіційну Варшаву «і надалі займати безкомпромісну позицію щодо посилення санкцій ЄС проти Російської Федерації, аж поки вона повністю не виконає Мінські угоди та не поверне Крим».
Президент СКУ також обговорив перспективи направлення миротворчої місії ООН на Донбас, наголосивши на глобальному вимірі гібридної агресії Російської Федерації, яка через кібератаки, акти тероризму, масову дезінформацію та втручання в демократичні процеси інших країн намагається дестабілізувати Європу та світ, - зауважили у прес-службі.

Окрім цього, на зустрічах із польськими високопосадовцями Чолій звернув увагу на успішні реформи в Україні та закликав до «конструктивного діалогу й історичного примирення між українським і польськими народами».
СКУ - це неприбуткова організація, позапартійне об'єднання, міжнародна координаційна надбудова над українськими громадськими організаціями у діаспорі.
СКУ об'єднує 20 мілбьйонів українців у 133 країнах світу.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити