image
 |  2 11 Червня 2018 | 20:30

Будинок чи квартира? Назвали переваги та недоліки

Українці все частіше обирають не квартири, а приватні будинки у передмісті. В останніх є багато переваг. Це більша житлова площа, відсутність сусідів за стіною, свіже повітря та натуральні продукти.
Сім'я, яка живе у будинку, має можливість більше часу проводити на свіжому повітрі. Крім того, у помешканні кожен може мати власну кімнату чи кабінет. Зазвичай будинки у передмісті коштують як дво- чи трикімнатна квартира, - пише "Сегодня".
Також зникає необхідність платити за парковку чи переживати, що машину викрадуть. Адже вона стоїть у закритому гаражі.

Щоправда будинок вимагає постійних фінансових вкладень. Крім того, ви стаєте залежними від транспорту.


"Після переїзду відчула залежність від особистого транспорту. Щоб поїхати в місто, потрібно чекати чоловіка чи домовлятися з сусідами. Оскільки маємо одну машину. Крім того, коли жили у Києві, за кордоном відпочивали два-три рази на рік. Зараз у кращому випадку їдемо один раз, і то за "гарячими" путівками. Всі гроші йдуть на підтримку будинку: то ґанок розвалився, то дах потік, то насос перегорів", - каже Марія Стерчук.

У передмісті часто відсутнє якісне медичне обслуговування. Амбулаторія чи травмпункт - максимум, на який можна розраховувати. Виклик "швидкої" або лікаря з приватної клініки столиці на таку відстань коштує більше тисячі гривень.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Більше тисячі ковельчан стоять у квартирній черзі

Щоб зберегти своє житло від грабіжників, варто встановити сигналізацію. Це додаткові витрати. Установка обладнання у середньому коштує 14-18 тис. грн, обслуговування - 650-800 грн/міс.
Крім того, у приватному будинку комунальні тарифи вищі, ніж у квартирі. Так, в опалювальний період за чотирикімнатну квартиру площею 82 кв. м доведеться сплатити 4140 грн. За будинок у передмісті 110 кв м - 5100 грн.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити