image
 |  0 11 Червня 2018 | 19:30

До Луцька завітали представники Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ

Сьогодні, 11 червня, представники Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ завітали до Луцька, де цікавилися внутрішньо переміщеними особами, релігією та екологією Волині.
Про це «ВолиньUA» стало відомо з сторінки губернатора області соціальної мережі Facebook.
Делегація Львівського представництва СММ ОБСЄ на чолі з головою Георгіосом Каллінісом прибула в обласний центр сьогодні, 11 червня 2018 року, аби познайомитися з головою облдержадміністрації Олександром Савченком, представити напрямки своєї діяльності та обговорити поточну ситуацію в регіоні.


Зокрема, представників делегації цікавило питання міграцій внутрішньо переміщених осіб.
- Наразі, понад дві тисячі сімей вважаються внутрішньо переміщеними особами. Обласна влада надає їм допомогу по оплаті житлово-комунальних послуг. Для них це значні кошти, адже тарифи зростають, та надалі зростатимуть через умови МВФ, - проінформував Олександр Ілліч.


Окрім того, керівник найвищої виконавчої гілки влади в області зауважив, що на Волині дуже потужний волонтерський рух. До слова, нещодавно відправили 10 дітей АТО-вців разом з всеукраїнської делегацією відпочивати в Данію. Такі акції в регіоні – на постійній основі.
Також в області діє програма соціального захисту населення – переселенцям надають матеріальну допомогу. А у 2018 почала діяти нова програма зайнятості населення, яка має на меті вирішити проблему працевлаштування внутрішньо переміщених осіб. Окрім того, 50 сімей було забезпечено земельними ділянками, проте проблема забезпечення житлом досі існує.
Георгіос Каллініс поцікавився також станом навколишнього середовища Волинської області. Голова облдержадміністрації відзначив, що існує проблема модернізації технологій з переробки відходів, як і в усьому світі. Так, протягом 2019-2020 років планують збудувати 5 полігонів, які будуть призначені для сортування та переробки сміття. Ще в області діє програма «Питна вода», в рамках якої буде здійснюватися будівництво нових водопроводів та каналізаційних систем.
- Є проблема з Шацьким заповідником. Ця перлина області – в критичному стані. Попри те, що це місце популярне серед туристів та має лікувальні води – навіть там немає каналізаційних систем відповідної потужності, - повідомив Олександр Савченко.

Представники делегації відзначили, що область стрімко розвивається та побажали керівництву й надалі плідно працювати в плані соціального захисту населення та збереження навколишнього середовища.
Слід зазначити, що завтра, 12 червня 2018 року, представники моніторингової місії ОБСЄ планують візит до міста Ковеля, аби вже там, на місці, налагоджувати співпрацю з місцевими керівниками.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити