image
 |  7 11 Червня 2018 | 14:20

Експорт українського цукру зріс на 30%

За травень поточного маркетингового року вітчизняні виробники поставили на зовнішні ринки 54,0 тис. т цукру, що на 29% більше ніж попереднього місяця.
Про це повідомляє прес-служба асоціації «Укрцукор».
 За словами голови аналітичного відділу НАЦУ «Укрцукор» Руслани Бутило, переважна кількість українського цукру потрапила на ринки Узбекистану.

«Основним імпортером українського цукру в травні знову став Узбекистан – 72%. Також, 11% поставок було здійснено до Великобританії, 5% — до Азербайджану, 4% — до Молдови», — каже вона.
Дані експертів свідчать, що за дев’ять місяців 2017/2018 МР експортовано 433,3 тис. т цукру, що на 36% менше ніж за аналогічний період попереднього року.
«Минулорічний рекордний обсяг експорту цукру був пов’язаний зі сприятливою кон’юнктурою світового ринку, проте, цьогоріч ситуація дещо змінилась і профіцит солодкого піску оцінюється в майже 10 млн т. Тому, не варто чекати високих цін ні в поточному, ні в наступному сезоні», — підсумувала Руслана Бутило.

В асоціації нагадали, що цьогорічні посівні площі під цукровими буряками становлять 280 тис. га, що на 13% менше ніж минулого року. За прогнозами асоціації, виробництво цукрового буряку зменшиться орієнтовно на 10% і коливатиметься в межах 13,1 млн т. Відповідно, виробництво цукру становитиме близько 1,75 млн т, що на 17% менше цьогорічного показника. В сезоні працюватиме близько 40 цукрових заводів.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити