image
 |  0 11 Червня 2018 | 14:50

Підрахували збитки України від агресії РФ

Внаслідок окупації Росією Криму і агресії на Донбасі Україна вже зазнала збитків у $98,4 млрд.
Про це заявив шведсько-американський економіст і дипломат Андерс Аслунд у дослідженні "Ціна Кремлівської агресії в Україні: матеріальний вимір", повідомляє "Українська правда"
Після анексії Криму Україна втратила 1,4 млн га землі, які оцінюють у понад $1,8 млрд. Окрім цього, українські банки втратили активи, які залишилися у банківських відділеннях, – від $1,7 до 1,9 млрд. Росія конфіскувала "Крименерго", як наслідок – Україна втратила $1 млрд.
Через бойові дій на Донбасі зруйнована велика частина інфраструктури. Збиток від цього оцінюється ще в $9,5 млрд.
У звіті Eurasia Center Atlantic Council стверджується, що найпростіше і узагальнене визначення збитків, які понесла Україна, полягає в множенні частки її втраченого ВВП на чотири.
"Донбас був джерелом 10% ВВП України, Крим - 3,7%. У МВФ оцінили ВВП України в докризовий 2013 рік на рівні $179,6 млрд. Таким чином, загальна вартість активів Криму і Донбасу становила 13,7% від цієї суми, помножені на чотири, або $98,4 млрд", - сказано в документі.

Доповідь Аслунда також містить списки підприємств, захоплених російськими бойовиками на Донбасі та Росією у Криму.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити