image
 |  0 11 Червня 2018 | 11:23

В Україні вводять абонплату за воду та опалення, – чергове «покращення» від Гузя та інших волинських нардепів

Можна «привітати» волинян у світі нових тарифів! Те, що ви ще не надаєте цьому значення, бо ж літо і не до рахунків, не означає, що платіжки оминуть нас. Ні, вони нависнуть над кожною сім’єю як «дамоклові мечі»
Тож насолоджуймося теплом літа, бо через декілька місяців знову сядемо в режим економії комунальних послуг. Але, якщо раніше можна було економити, то тепер, із введенням абонплати за воду та опалення, незалежно від того, використовуєте ви комунальну послугу чи ні, – платити доведеться.
Відповідні нововведення передбачені прийнятими законами «Про житлово-комунальні послуги» та «Про ринок газу», який вступив у дію 10 червня 2018 року.
Таким чином, після введення абонплати, незалежно від того, витрачаєте газ чи ні, щомісяця доведеться платити фіксовану суму – від 12 до понад 100 гривень.
Абонплата на воду на якість надаваних послуг не вплине, а от тариф при цьому відчутно зміниться.
Абонплату на опалення в Україні планували ввести ще в минулому році. В усякому разі, таке зобов'язання взяли на себе українські чиновники, підписавши меморандум із МВФ. У цьому випадку за опалення доведеться платити навіть влітку.
Кому ж волиняни мають дякувати за чергове «покращення»? Хто з нардепів, які представляють нашу область у Верховній Раді, дав «зелене світло» цій «абонентській реформі»?
Виявляється, що четверо з шести волинських нардепів підтримали законопроект, яким передбачене введення абонплати за воду та опалення. Такими є результати поіменного голосування за законопроект «Про житлово-комунальні послуги» (№1581-д), які опубліковані на сайті Верховної Ради України.
За це чергове «покращення» проголосували четверо з шести нардепів від Волині.
Ігор Гузь («Народний фронт») – за.
Ігор Лапін («Народний фронт») – за.
Юрій Савчук («Народний фронт») – за.
Сергій Мартиняк («Воля народу») – за.
Степан Івахів («Воля народу») – не голосував.
Ірина Констанкевич (позафракційна) – утрималася.
Думаєте, у нашій країні щось відбувається випадково? Аж ніяк! Просто, з підвищенням до рівня космічних цін на газ та інші комунальні послуги, народ почав економити. Відповідно, прибутки олігархів, яким належать облгази та обленерго, стали падати. І, як наслідок, – народу нав’язали абонплату.
Фактично, це - гроші з нічого. Зрозуміло, що ніхто якості надання послуг насправді не покращуватиме. Проте гроші з кишень українців тепер постійно, щомісяця, число в число – перетікатимуть у кишені олігархів. Просто за те, що ви зареєстровані користувачем послуг. Тобто, послуг вам можуть і не надавати, але гроші за це братимуть систематично.
Отже, системний грабунок простого люду на догоду олігархам продовжується. Тільки в голову не вкладається, що це робиться руками тих, хто перед виборами до парламенту клявся-божився відстоювати інтереси своїх виборців. Йдеться про лицемірних парламентських прислужників олігархів – нардепів. Серед яких, на жаль, – і дві третини обранців із Волині. У тому числі ті, хто на зустрічах із виборцями ледве не з піною на губах критикує діючу владу, як вона не хоче дбати про простий народ…
Прикметно, що за таке «абонентське покращення» голосували всі сподвижники Арсенія Яценюка та фракції «Народного фронту» у Верховній Раді, на чолі з керівником Волинської обласної організації цієї правлячої партії Ігорем Гузем. Щоправда, останнім часом він намагається особливо не афішувати свою приналежність до цієї партії влади, а інколи навіть облудно вдається до показної критики.
Але коли справа доходить до голосування, Ігор Гузь, який особливо ревно критикує владу, чітко «тримає носа за вітром», і коли треба «протягнути» потрібний олігархам закон, – він тут же – «за». От тільки згодом ця активна підтримка вкрай негативно впливає на виборця, який важко заробленими гривнями розплачується за неї, оплачуючи комунальні рахунки.
На превеликий жаль, цей системний визиск і грабунок людей не компенсуєш ні полум’яними промовами, ні дитячими майданчиками, ні звітами по ресторанах… Діяти так – щонайменше, непорядно, якщо не відверто – цинічно. Проте, схоже, такі нардепи свято вірять, що наступного разу їм знову вдасться обдурити свого виборця, вкотре навішавши йому «локшини на вуха»...

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити