image
 |  0 12 Червня 2018 | 06:16

На Волині надходження до місцевих бюджетів зросли на понад 300 мільйонів гривень

За підсумками січня-травня 2018 року до бюджетів територіальних громад Волині спрямовано 1 мільярд 469,5 мільйона гривень платежів, які адмініструють органи ДФС.
Про це 12 червня 2018 року «ВолиньUA» повідомили у Відділі організації роботи ГУ ДФС у Волинській області.
Таким чином, місцеві бюджети області отримали на 301,5 мільйона гривень податкових платежів більше проти аналогічного періоду торік.
Варто відзначити, що ріст доходів місцевих бюджетів відбувається практично з усіх платежів, що зараховуються до місцевих бюджетів, завдяки активним заходам в напрямку детінізації економіки та ринку праці. Зокрема, надходження бюджетоутворюючого ПДФО зросли на  29,2 відсотка. Зважаючи на вагу цього податку в місцевих бюджетах області, зусилля фахівців ДФС спільно з представниками влади спрямовуються на забезпечення рівня оплати праці не нижче гарантованого державою, - наголошує начальник ГУ ДФС у Волинській області Світлана Савчук.

Наприклад, вже цього року на комісіях при органах місцевої влади за участю представників ДФС та в податкових органах заслухано майже 2 800 податкових агентів, 2 400 з яких підвищили рівень виплати заробітної плати. Як результат, до бюджету додатково сплачено 3,9 мільйона гривень податку на доходи фізичних осіб.
Взаємодія  фахівців ДФС та органів місцевої влади може бути плідною в контексті залучення коштів до бюджетів громад не лише в процесі виконання, а й формування бюджетів. Враховуючи, що від напрацювань цього року залежить бюджетний успіх наступного фінансового року, закликаємо лідерів громад  своєчасно ухвалювати необхідні рішення з тим, щоб мати кошти на виконання соціально-економічних програм, - підсумувала Світлана Савчук.

В ГУ ДФС у Волинській області нагадують: рішення місцевих рад, які визначатимуть ставки плати за землю на 2019 рік, повинні бути прийняті до 1 липня 2018 року.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити