image
 |  0 12 Червня 2018 | 13:52

У двох селах на Волині відновлять джерела

На території сіл Квітневе та Щурин Рожищенського району планують розчистити джерела.
Про це інфомрує Район.Рожище.
У понеділок, 11 червня, відбулася робоча зустріч громадськості села Щурин Рожищенського району та спеціалістів Луцького міжрайонного управління водного господарства. Темою зустрічі були водні ресурси, їх збереження та охорона, - повідомляє прес-служба Волинського обласного управління водних ресурсів.
Працівниками управління Рожищенської експлуатаційної дільниці буде надана допомога у відновленні цьогоріч джерела на території села Квітневе Щуринської сільської ради.
Крім того, на окраїні села Щурин є мальовничий став, де за 50-70 метрів ледве жевріє і пробивається джерельце, яке на даний час занедбане і заросло чагарниками.
За переказами, у давні часи на цьому місці було потужне джерело, яке затоплювало село. Жителі, щоб вберегтися від води, загатили його тюками вовни і в подальшому воно майже зникло.
Найближчим часом, за словами сільського голови Василя Карпюка, буде розчищена від деревної рослинності територія біля джерельця, а спеціалістами управління виготовлена документація.
Сподіваємося, що незабаром завдяки землерийній техніці та спільних зусиль небайдужих людей оновиться ще одне джерело на Волині.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити