image
 |  0 12 Червня 2018 | 15:00

Українці вибороли «золото» у марш-кидку поранених ветеранів у Великій Британії

Офіцери Десантно-штурмових військ ЗСУ здобули “золото” у марш-кидку на 54 милі (87 км) для поранених ветеранів та учасників бойових дій “Cateran Yomp 2018”, який проходив у горах Шотландії.


Про це повідомляє прес-служба командування ДШВ ЗСУ.
“За умовами марш-кидка, його учасникам необхідно було в складі команди здолати відстань у 54 милі, тобто 87 кілометрів. Для здобуття “золотої медалі”, необхідно було пройти дану дистанцію менш ніж за 24 години. А українці зробили це за 23 години, показавши хороший результат та здобувши “золоту” медаль. Майже половині учасників марш-кидка не вдалося підкорити дистанцію”, - йдеться у повідомленні.
У заході взяли участь військовослужбовці майже 10 країн НАТО та цивільні спортсмени з різних країн світу, загалом близько 2 тис. осіб. Україну представляли шестеро учасників бойових дій на Донбасі: троє діючих офіцерів Збройних сил, двоє звільнених у запас і представник Національної гвардії.
За словами десантників, маршрут був досить складним. Проходив він через гірську місцевість, круті підйоми, гірські струмки та болота. На маршрутах стояли чекпойнти, де учасники марш-кидка мали змогу відпочити та поїсти, поповнити запас води.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити