image
 |  0 12 Червня 2018 | 19:40

Встановили обмеження на польоти дронів

Державна авіаційна служба України встановила обмеження на польоти дистанційно пілотованих повітряних суден вагою до 2 кг, зокрема, поряд із місцями масового скупчення людей, без попереднього отримання дозволу на польоти.
Про це йдеться в оприлюдненому на сайті відомства Тимчасовому порядку використання повітряного простору України, передає Інтерфакс-Україна.
Окрім осіб, що керують дронами масою понад 2 кг, пілоти легких безпілотників тепер також зобов’язані дотримуватися певних правил.
Так, без інформування та отримання дозволів від відповідних відомчих органів польоти можуть виконувати лише вдень і за додержання низки умов. Зокрема, заборонено літати над промисловими зонами, електростанціями, залізничними станціями, морськими портами, сховищами палива, нафти, газу, інших небезпечних речовин і рідин.
Центральні вулиці міст, селищ міського типу і сіл, залізниці державного та регіонального значення, дороги державного значення та лінії електропередачі можна перетинати, але не літати над ними.
Заборонені польоти безпілотників над виправними центрами, колоніями і СІЗО, а також об’єктами під охороною, списки яких визначені Міноборони, МВС, Держприкордонслужбою, СБУ, Нацполіцією, Нацгвардією, іншими військовими та правоохоронними органами.
Також заборонено літати над «іншими важливими державними і потенційно небезпечними об’єктами», проте їхній список та критерії в тексті порядку не зазначені.
Над перерахованими об’єктами можна літати, отримавши дозвіл від відповідного відомства, власника, адміністрації і т. п.
Крім того, заборона на польоти поширюється на місця аварій і катастроф, зони спецоперацій, зокрема поліцейських, зони проведення АТО та зони, «визначені для забезпечення безпеки осіб, стосовно яких здійснюється державна охорона».
Оприлюднений порядок також визначає максимальну швидкість польоту (160 км/год), висоту (50 м), відстань від пілота (не більше ніж 500 м) і відстань від сторонніх осіб – не ближче ніж 30 метрів, для дітей до 12 років – не ближче ніж 50 метрів, для груп осіб понад 12 людей – не ближче ніж 150 метрів.
В інших випадках польоти безпілотників масою до 2 кг включно та всі без винятку польоти безпілотників масою понад 2 кг виконуються в межах заборон/обмежень використання повітряного простору (ВПП) із додержанням вимог з подання заявок на ВПП, одержання дозволів і умов ВПП, інформування органів управління Повітряних сил ЗСУ, органів Державної прикордонної служби України, а також органів, що відповідають за управління польотами.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити