image
 |  2 13 Червня 2018 | 15:04

Нерухомість: вперше за 4 роки стабілізувались ціни

Ціни на ринку житла стабілізувались вперше за останні чотири роки в Україні.
Про це йдеться у 5-му звіті про фінансову стабільність Національного банку.
У той же ж час, старе житло продовжує падати в ціні. Так у Києві, за підсумками березня 2018 року середня ціна 1 кв м житла вторинного ринку знизилась на 2% в доларовому еквіваленті.
Щодо новобудов - ціни, навпаки, зросли на 1% в порівнянні із минулим роком.
А от прибутковість будівництва житла в середньостроковій перспективі зменшиться через зростання конкуренції і собівартості, а от попит так і залишиться обмеженим. Це спричинено низькою платоспроможністю українців. - повідомляє "Інтерфакс-Україна".
"Банки відновлюють іпотечне кредитування, але на сьогодні обсяги іпотеки не впливають на цінову динаміку на ринку житлової нерухомості", - коментує директор департаменту фінансової стабільності НБУ Віталій Ваврищук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Укрпошта» заявила про можливе банкрутство.


Що ж стосується причин зростання конкуренції серед забудівельників - скорочення кількості ділянок під забудову і нові державні будівельні норми, що обмежують щільність забудови. До того ж пропозиція значно перевищує попит.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити