image
 |  5 13 Червня 2018 | 05:15

Суд заборонив КП «Волиньприродресурс» шукати бурштин біля села Галузія Маневицького району

За принципової позиції прокуратури суд заборонив КП "Волиньприродресурс" проводити роботи на земельній ділянці в селі Галузія Маневицького району.
Про це «ВолиньUA» повідомили у прес-службі Прокуратури Волинської області.
Ухвалою господарського суду Волинської області від 12 червня 2018 року задоволено заяву Маневицької  місцевої прокуратури про забезпечення позову шляхом заборони комунальному підприємству «Волиньприродресурс» вчиняти дії, пов’язані з проведенням геологорозвідувальних, пошукових, геодезичних та інших розвідувальних робіт  на земельній ділянці площею понад 8 гектарів у селі Галузія Маневицького району.
На цій земельній ділянці підприємством планувалося проводити видобуток бурштину.
Читати також: Генпрокурор – про анулювання ліцензій на видобуток бурштину (ВІДЕО)
Ухвала постановлена в ході розгляду господарським судом Волинської області справи за позовом  Маневицької  місцевої прокуратури, поданої в інтересах держави  до Прилісненської сільської ради Маневицького району, КП «Волиньприродресурс» про визнання недійсним рішення сільської ради та визнання недійсною угоди про тимчасове користування комунальним підприємством земельною ділянкою для проведення геологорозвідувальних, пошукових, геодезичних та інших розвідувальних робіт.
Читати також: Голова ОДА Савченко дав зрозуміти, що бурштин на Волині видобуватися не буде
«Дотримання вимог природоохоронного законодавства постійно перебуває на контролі прокурора області», - йдеться в повідомленні прокуратури області.

Читати також: За фактами незаконної порубки дерев у Шацькому національному парку завели кримінал (ДОКУМЕНТ)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити