image
 |  2 13 Червня 2018 | 17:00

Учасники Х Парламентської Асамблеї Україна-Польща ухвалили кінцеву декларацію

Учасники Х Парламентської Асамблеї Україна-Польща, яка триває у Варшаві, 12 червня після засідання в будинку польського Сейму ухвалили кінцеву декларацію.
Про це 13 червня 2018 року повідомляє сайт «Portal Polsko-Ukrainski».
Про це повідомляє народна депутатка України, співголова Групи міжпарламентських зв’язків із Республікою Польща Оксана Юринець.
За її словами, в декларації, зокрема, містяться:
заклик до Російської Федерації з вимогою припинити агресію проти України, окупацію Криму, Донецької і Луганської областей;
вимога до міжнародної спільноти посилити тиск на агресора;
звільнити українських бранців, яких Росія незаконно утримує;
підтримка Спеціальної Моніторингової Місії ОБСЄ, яка працює на Сході України;
відзнака важливості роботи українсько-польсько-литовської миротворчої бригади імені Гетьмана Острозького;
визнання «Північного потоку-2» політичним проектом і наголос на важливості українсько-польської співпраці в енергетичній галузі;
заклик до діалогу між історичними середовищами і підтримка діяльності віце-прем’єрів Павла Розенка і Пьотра Ґлінського, яка реалізує торішні харківські домовленості президентів України та Польщі;
схвалення роботи Українсько-польської ради обміну молоддю.

Сьогодні учасники українсько-польської парламентської асамблеї вирушили до Свіноуйсьце, щоб ознайомитися з роботою терміналу для приймання та регазифікації скрапленого газу (LNG) ім. Леха Качинського.
Заради звільнення від російської газової голки поляки вклали в будівництво нового СПГ 700 млн доларів. Уже відбуваються поставки блакитного палива з Катару, успішно відбувся прийом з Норвегії та США. Можемо потішитися за сусідів. А разом із ними й за себе. Бо термінал у Свіноуйсьцє здатен забезпечувати необхідним НЕ російським газом і нашу державу. Під час візиту до Катару в березні Президент Петро Порошенко домовився про постачання до України тамтешнього газу, зокрема й через новозбудований термінал у Польщі. Триває процедура остаточних домовленостей. Сподіваємося, і наш сьогоднішній візит докладеться до пришвидшення процесу, – зазначила Оксана Юринець.

Наступне засідання Парламентської ради Україна-Польща домовилися провести 2019 року.
Нагадаємо, 12-13 червня у Польщі триває X Парламентська асамблея України та Польщі. Вона відбувається після півторарічної перерви в зустрічах.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити