image
 |  0 13 Червня 2018 | 12:52

Європарламент проголосував за мільярд для України

Європейський парламент переважною більшістю голосів підтримав надання Україні четвертої програми макрофінансової допомоги обсягом 1 млрд євро.


Голосування законодавчої резолюції відбулося у середу в Страсбурзі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.
Рішення підтримали 527 депутатів, 124 були проти і 29 утрималися.
У пояснювальній записці до проекту резолюції доповідач з цього документа польський депутат Ярослав Валеса відзначає, що Європарламент повинен погодитися із пропозицією Єврокомісії виділити України 1 млрд євро макрофінансової допомоги у формі позик.
Водночас керівні інституції ЄС висувають Україні ряд умов для цього.
Читайте також: На карті Європи з’явиться нова країна
Європарламент, Рада ЄС та Єврокомісія підкреслюють, що подальша макрофінансова допомога буде прив’язана до прогресу у боротьбі з корупцією в Україні. Зокрема, йдеться про створення автоматичної системи перевірки електронних декларацій посадовців, відкриття реєстрів кінцевих бенефіціарів компаній, а також створення спеціалізованого антикорупційного суду згідно з рекомендаціями Венеціанської комісії.
Як повідомляв Укрінформ, на початку березня Єврокомісія затвердила і внесла пропозицію щодо започаткування нової (четвертої) програми макрофінансової допомоги України обсягом до 1 млрд євро з метою економічної стабілізації та проведення структурних реформ.
Верховна Рада 7 червня ухвалила закон про Вищий антикорупційний суд України. Президент Петро Порошенко підписав його 11 червня.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити