image
 |  2 14 Червня 2018 | 18:45

На Волині відбувся другий тур конкурсу «Кращий державний службовець»

Сьогодні, 14 червня, відбувся другий етап конкурсу «Кращий державний службовець» у приміщенні обласного центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій.
Про це «ВолиньUA» стало відомо з прес-служби Волинської обласної державної адміністрації.



Передусім до учасників конкурсу звернулися керівник апарату облдержадміністрації Богдан Гончарук та начальник міжрегіонального управління Національного агентства України з питань державної служби у Волинській та Рівненській областях Олег Лавренчук.
– Цьогоріч конкурс «Кращий державний службовець є особливий тим, що ми святкуємо 100-річчя державної служби в Україні, – наголосив Богдан Олександрович. – Хочу Вас усіх із цим привітати та наголосити, що незалежно від політичних перипетій Ви – держслужбовці маєте бути ефективним механізмом для здійснення функцій держави на ввірених Вам ділянках роботи.

Олег Юрійович, своєю чергою, зауважив, що більшість людей вважають державну службу усталеною системою. Відтак, особливо тішить, коли в органи влади приходять молоді й перспективні люди, які хочуть, можуть, а отже й будуть працювати на благо країни.
Зауважили посадовці й іще одну проблему в царині держслужби. Мова йде про гендерну рівність, адже серед працівників органів державної влади та місцевого самоврядування нижчої та середньої ланки переважають жінки.
В той час, як на вищих щаблях влади – ситуація кардинально змінюється і відсоток чоловіків зростає ледь не до 90 %. Тож, залишається ще багато над чим працювати.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Самоврядців Волині вчили, як бути при грошах і не залишитися «на бобах».


По завершенню ж офіційної частини держслужбовці обласної та районних державних адміністрацій змагалися у двох номінаціях: «Кращий керівник» та «Кращий спеціаліст».
Під час першого етапу випробувань на них чекала співбесіда з питань державного управління, другого – виконання практичних завдань щодо службової етики та етикету, а під час третього – публічний виступ із актуальних питань суспільно-політичного розвитку країни та реформування державного управління.
Що стосується результатів змагань серед держслужбовців, то переможців визначить Організаційний комітет із проведення другого туру конкурсу в області. Їхні ж імена повідомлять лише 21 червня 2018 року – під час урочистостей з нагоди 100-річчя Дня державної служби.

Восени ж цього року переможці від Волині візьмуть участь у ІІІ турі конкурсу «Кращий державний службовець», що відбудеться у Києві.
Якщо їм пощастить виграти, то винагородою за І місце стане диплом переможця та грошовий приз у сумі 20 тисяч гривень, за ІІ місце – диплом лауреата та 10 тисяч гривень, а за ІІІ і IV місця – диплом лауреата та 5 тисяч гривень.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити