image
 |  0 14 Червня 2018 | 14:11

У Шацькому районі готуються до сезону збору рослин

У Шацькому районі готуються до сезону заготівлі рослинних ресурсів
Про це йдеться на сайті самоврядного органу.
У понеділок, 11-го червня голова райдержадміністрації Василь Голядинець провів оперативну нараду. Так, обговорювалася підготовка до сезону заготівлі природних рослинних ресурсів місцевого значення.
Начальниця відділу регіонального розвитку, екології та залучення інвестицій райдержадміністрації Галина Носуліч повідомила, що в районі працює комісія, до компетенції якої входить координація роботи у сфері заготівлі другорядних лісових матеріалів, здійсненням побічних лісових користувань та використанням корисних властивостей лісів, сприяння державним і підприємницьким структурам в ефективному веденні господарської діяльності, запобігання втратам заготовленої продукції.
Згідно із розпорядженням голови облдержадміністрації від 19 квітня 2016 року № 178 затверджені ліміти використання лісових ресурсів при заготівлі другорядних лісових матеріалів та здійсненні побічних лісових користувань на 2016-2020 роки.
Розподіл лімітів між тимчасовими лісокористувачами проводиться на конкурсних основах районною комісією.
Минулого року до комісії звернулось 5 тимчасових лісокористувачів щодо надання лімітів на заготівлю ягід чорниці сумарною вагою 55 тонн, сплачено рентної плати 48100 грн.. До слова, у 2017 році найбільше сплачено в місцеві бюджети Піщанської та Грабівської сільських рад.
Станом на 11-те червня до районної комісії звернувся лише 1 підприємець щодо надання лімітів на заготівлю ягід чорниці сумарною масою 5 тонн. На 2018 рік, рентна плата за один кілограм ягід чорниці становить 97,8 копійки.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити