image
 |  4 15 Червня 2018 | 17:39

Манафорта взяли під варту

У США федеральна суддя ухвалила рішення взяти під варту колишнього главу виборчої кампанії Дональда Трампа Пола Манафорта.
Про це 15 червня 2018 року повідомляє сайт «Українська правда» з посиланням на «Reuters».
Федеральна суддя скасувала умови щодо застави для Пола Манафорта, крок, який примусить колишнього голову кампанії президента США Дональда Трампа провести свій час у в'язниці, чекаючи на розгляд кримінальної справи, - пояснює агентство.

Суддя Емі Берман ухвалила відповідне рішення після звинувачень прокурорів у тому, що Манафорт та його спільник намагалися вплинути на свідків у цій справі.
Судове засідання у його справі заплановане на вересень, ще одне, яке стосується пов'язаних звинувачень у Вірджинії, заплановане на липень.
30 жовтня 2017 року Манафорту і його партнеру Річарду Гейтсу було оприлюднено звинувачення з 12 пунктів, яке містить відмивання грошей, несплату податків, шахрайство і роботу в якості лобіста іноземної установи без реєстрації.
У грудні суд у США частково задовольнив прохання Манафорта про звільнення з-під домашнього арешту на період судового розслідування його справи. Манафорт не визнав себе винним по жодному з обвинувальних висновків. Він перебуває під домашнім арештом і зобов'язаний носити електронний браслет. Судовий розгляд щодо Манафорта розпочнеться 17 вересня, а у Вірджинії суд розгляне справу 10 липня.
У червні 2018-го суд наказав спецпрокурору Мюллеру назвати всіх осіб і організації, які залучалися до лобістської діяльності Пола Манафорта в інтересах Партії регіонів, яка здійснювалася без реєстрації в якості іноземного агента, як того вимагає законодавство США.
У лютому 2018-го  Роберт Мюллер звинуватив колишнього адвоката у справі Юлії Тимошенко Олександра Ван дер Зваана, який визнав, що неправдиво свідчив про втручання РФ у американські вибори 2016 року.
У документах звинувачення зазначено, що Ван дер Зваан вів бесіди з Річардом Гейтсом і «особою А». Згодом стало відомо, що «особа А» - колишній офіцер російської розвідки Костянтин Килимник, який також працював у лобістській фірмі Манафорта в Україні у вересні і жовтні 2016 року.
Ван дер Зваан «визнав, що знав» про зв'язок з росіянами, тому що Гейтс розповів йому про це.
Коли Килимник працював на Януковича у команді Манафорта, там теж підозрювали, що він доповідає в Москву, однак не надавали цьому значення. Також він виступав посередником між Манафором і російським олігархом Олегом Дерипаскою, близьким до президента РФ Володимира Путіна.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити